Onderzoek, hoe vooral niet…

Vandaag werd ik in de trein om mijn vervoersbewijs gevraagd. Voor reizigers onderzoek. Doe ik niet aan mee omdat NS structureel te weinig voor haar reizigers doet. Meedoen is in mijn ogen dus zinloos. De enqueteur zegt dat hij zijn andere pet op moet zetten. Hij is dus conducteur. Ik blijf weigeren. Alsof ik mazzel heb zegt hij dat hij nu “dit” werk doet. Hij loopt iets door en bedenkt dan dat hij wil weten waarom ik niet mee doe. Ik geef hem de reden. Hij zegt “dat is dan fout”. Ik reageer: het is mijn reden en dus nooit een fout. Hij: jawel, dat is fout.

Dit goed bedoelde gesprek mondt dus uit in discussies. Per definitie verliest NS daarmee. Want ik voel me ten onrechte aangevallen, krijg geen bevredigend antwoord en sta nog negatiever tegenover die reizigersonderzoeken en de NS.

En nu staat het online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven